Aktuális
2018/2019
 
  • HYDRO KFT ÉS HTM ZRT FELAJÁNLÁSA
Székesfehérvár, 2018. november 26. (hétfő) – 12 új, nagy teljesítményű számítógép segíti mától a Széchenyi műszakis tanárainak és diákjainak a munkáját a Hydro Kft. és a HTM Zrt. jóvoltából, a Vulcanus Közhasznú Alapítvány és az Oktatásfejlesztő Széchenyi Alapítvány segítségével. A modern eszközök az iskolában folyó CNC programozás korszerű oktatását támogatják interaktív szoftverrel együtt, ami garancia a legjobb munka elvégzésére, az ipari elvárásokhoz való megfelelésre – mondta el Dominó Csaba igazgató. 
 
Források:
MEGEMLÉKEZÉSEK A NEMZETI GYÁSZNAPON
Székesfehérváron és Pákozdon is megemlékeztek, az 1849 október 6-án kivégzett honvéd tábornokokról, 
 
 
Archív
2017/2018
 
 
 
 
 
 
Archív:
2016/2017
Friss: 2017.04.25.
 
Székesfehérvár – Matuz János rendezése, a Tiszta szívvel című előadás nyitotta meg a városházi “56-os programot.

Nyolc székesfehérvári fiatal – köztük gimnazisták és színinövendékek: Strasszer Domonkos, Körmendi Kristóf, Komlódy Márk, Detre Soma, Kurucz Flóra, Badi Rebeka, Szigethy Norbert, Börcsök Olivér – játszott, Cserta Gábor (harmonika) és Cserta Balázs (trombita) zenélt a díszteremben.

forrás: http://www.feol.hu

 
SZAKMÁK ÉJSZAKÁJA 2017.04.21.
 

Kulcsár Szilvia, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum főigazgatója beszédében arról szólt, hogy ezen az éjszakán mindenkiből igazi szaki válhat, hiszen kipróbálhatja magát a különböző foglalkozásokban.

Péntek délután diákok százai töltötték meg a Városház teret: színpompás, táncos flashmobot adtak elő a Szakmák Éjszakája megnyitó ünnepségén
Fotó: Molnár Artúr

– A Szakmák Éjszakája a szórakoztató programok mellett sokkal többet is nyújt: jövőt, lehetséges életutakat kínálunk. Ezen az éjszakán felfedezhetők a szakképző iskolák és a velük együttműködő sikercégek – máskor rejtett – világa. A látogatók előtt feltárulnak a legjobb szakemberek titkai, megismerhetik, melyik foglalkozás mit takar. Ez egy olyan éjszaka, amikor a programozótól a menedzserig minden lehetsz – indította esti útjukra a diákokat és vendégeket Kulcsár Szilvia. A megnyitó perceiben indult el a Centrum megújult honlapja. Azért választották ezt az időpillanatot, hogy aki a csábító esti programoktól kedvet kap valamelyik szakma kitanulásához, azonnal – akár okostelefonján is – friss információkhoz jusson.

Bárki 3D-tervezővé válhatott a Széchenyi suliban
Fotó: Koppán Viktor

Kilenc székesfehérvári iskola csatlakozott a Szakmák Éjszakájához. Az Árpád Tesz-Vesz udvarában korokon átívelő divatbemutató volt, a Bugátban valószerűen, de bábukon végeztek vérvételt. A Deákban lángoló palacsintát készíthettek az érdeklődők, és Bereznay Tamásmesterszakács konyhai fogásait leshették el. A Hunyadiban pénzügyi IQ-t mértek, az I. István terepasztalain világörökségi helyszíneket és hungarikumokat kereshettek föl a résztvevők, míg a Jákyban digitális homokozót próbálhattak ki: a kialakított formákat utóbb egy kinect egység tapogatta le, ezután készítettek belőle szintvonalas térképet. A Széchenyiben 3D-nyomtatást, mint a jövő már velünk lévő vívmányát próbálhatták ki az odaérkezők, a Váciban pedig mikroszkópban nézhették meg a fémek hálórácsait, a Vörösmartyban graffitizni is lehetett ezen az éjjel. A Bicskén lévő Székesfehérvári SZC Fejér Megyei Vajda János Gimnázium és Szakgimnáziumban többek között kisvárosi gyümölcskereskedő bőrébe bújhattak a látogatók.

Majer Tamás

 
A LEGJOBB MUNKAERŐ KÉPZÉSE A CÉL – ÁLLAMTITKÁRI LÁTOGATÁS A SZÉCHENYI SZAKGIMNÁZIUMBAN
 

[Best_Wordpress_Gallery id=”5″ gal_title=”Államtitkár”]

 
 
Katonai vándorkiállítás nyílt iskolánkban, mely 2016.11.09-25 között megtekinthető az alagsor 14-es teremben.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Részlet a kiállításból
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Együttműködés aláírása a MATASZ és iskolánk között
 
Széchenyi 225 a www.szekesfehervar.hu-n : http://www.szekesfehervar.hu/index.php?pg=news_180276
 
 

3 nap – 225 élmény

Széchenyis programkavalkád

 

Székesfehérvár, 2016. szeptember 28. (szerda) – Széchenyi születésének 225. évfordulója alkalmából háromnapos rendezvénysorozattal készültek, ahol rengeteg élmény várta a Székesfehérvári SzC Széchenyi István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája vendégeit, dolgozóit, tanulóifjúságát.

Az ünnepségsorozat első elemeként egy rövid műsorral emlékeztek a diákok gróf Széchenyi Istvánra születésének napján. Már az felemelő volt, ahogy a közel 1000 fő felsorakozott a Nagy Benedek szobrászművész alkotta szobor előtt, és protokolláris főhajtással elhelyezte virágait.

A KÖFÉM Művelődési Házban folytatódott a program azzal, hogy az intézmény diákszínpada Káldorné Varga Ágnes tanárnő irányításával előadta Nagy Judit: Széchenyi 225 című darabját. A feldolgozás középpontjában az ifjúkor, a Kossuth – Széchenyi vita, a reformkori törekvések, a „legnagyobb magyar” alkotásai, s a döblingi évek álltak. A bemutatót követő állófogadáson Dominó Csaba iskolaigazgató mondott köszöntőt.

A 11.E informatikus osztály tanulói nem feledkeztek el a pályatárs Batthyány Lajosról sem. Az első magyar miniszterelnök szobrát Csik László tanár faragta, s ajándékozta hajdanán az iskolának – jelenleg a Demeter Vilmos Sportcsarnok előtt áll, a résztvevők itt helyeztek el virágot.

A második és a harmadik napon ügyességi- és sportvetélkedők, versenyek zajlottak az intézmény udvarán és termeiben. Egyénileg, illetve csapatokban mérhették össze tudásukat a tanulók. Nem lehet eldönteni, hogy a születési évszám jegyében felvonultatott kb.225 programelem közül melyik volt a legsikeresebb: van, aki a kosárlabdára, más az idegen nyelvi vetélkedőre, az autóverseny bemutatóra, a focira, a zenei klubra, a főzőversenyre szavazott. A DÖK mindenesetre alig győzte gyártani az okleveleket az elismerések átadásához.

A névadó tiszteletére a Széchenyi-szobornál ezentúl virág-staféta működik. Minden héten más osztály helyez el itt csokrot a jubileumi tanév során.

A programokon készült fotók letölthetőek a Galériából!
Szöveg: Dr.Göde Andrea – Horváth Lajos Zoltán
Fotó: Dr.Göde Andrea – Kováts Róbert

 
 
 
2015/2016 Archív
 
(2016.05.10.)
 
 
(2016.05.09.)
SÉTA 2  – SZÍNPADRÓL
 
(2016.05.03.)
(2016.04.27.)
(2016.04. hó)
(2016.03.18)
 
Dr. Göde Andrea tanárnő tollából:
 
Tündréhon vándorai c. előadásról és a Széchenyi diákszínpadról: LETÖLTÉS (.pdf)
 
Molnár Áron 11.B osztályos tanulónkról: LETÖLTÉS (.pdf)
 
 

Archív
 
Iskolánk évek óta részt vesz a Pannon Lapok Társasága Sajtó és Tanulás (SÉTA) médiaprogramban. Ennek keretében nyelvtan- illetve médiaórákon a diákok megismerkedhetnek az újságírói műfajokkal, s a gyakorlatban is kipróbálhatják őket kreatív írás formájában. Főleg tudósítások, interjúk és jobbnál jobb sajtófotók születnek a hét hét során. Idén a 9.F, 10.E, 11.B osztályok “sétálnak” dr.Göde Andrea irányításával.

Galériák a linkekre kattintva tekinthetők meg:

November 4.

December 2.