Kedves Érdeklődők, Jelentkezők!

Felnőttek oktatása – ingyenes szakmaszerzési lehetőségek az új szakképzési rendszerben

 

JELENTKEZÉSI LAP 

Figyelem! A jelentkezési lapon a szakmák közül néhány iskolában van egyezés, így pl. a Gépgyártás-technológiai technikus szak esetében vagy az informatikai – rendszer és alkalmazás -üzemeltető technikus szakmák esetében a /Széchenyi István Műszaki Technikum részt válasszák!

A foglalkoztatói elvárások, a makrogazdasági tényezők és a munkaerő-piaci helyzet átalakulása miatt elengedhetetlenné vált a szakképzés, a felnőttoktatás és a felnőttképzés átalakítása. A gazdasági fejlődéshez igazodva a felnőttek képzésének rendszerszintű megújítására és fejlesztésére került sor.

A felnőttkori szakmatanulás, a felnőttek oktatása nagyobb rugalmasságot és átjárhatóságot biztosító rendszerében felnőttként is van lehetőség két szakma és egy rövidebb ciklusú szakmai képzés keretében iskolai rendszerben szerzett szakképesítés ingyenes megszerzésére.  A szakmai oktatásba és képzésbe való belépésre bármilyen életkorban van lehetőség.

A rendszer rugalmassága lehetővé teszi, hogy a képzésben részt vevők egyéni élethelyzetére és időbeosztására tekintettel egyéni munkarendben (esti képzés formájában, akár heti 2-3 nap elfoglaltsággal, felnőttképzési jogviszonyban), előzetes tudásbeszámítás esetén csökkentett időtartamban (akár 1-1,5 év alatt) szerezzenek ingyenesen újabb szakmát. A hasonló munkakörben szerzett szakmai tudás figyelembevételével, a képzésben részt vevőt foglalkoztató vállalat duális partnerként történő bevonásával valamint távoktatási tananyagok segítségével a képzésre fordított idő tovább csökkenthető.

25.életév felett kizárólag felnőttképzési jogviszony létesíthető, aki azonban a 25. életévét még nem töltötte be (16-25 év közötti) akár nappali munkarendben, tanulói jogviszonyban is megszerezheti a második szakmáját ingyenesen.

 

16-25. életév között 25. életév felett
ingyenes 2 szakma és 1 szakképesítés
tanulói vagy felnőttképzési jogviszony felnőttképzési jogviszony
nappali vagy egyéni munkarend (esti) kizárólag egyéni munkarend (esti)

 

Kedvezmények:

Tanulói jogviszony keretében a tanulónak társadalombiztosítási jogviszonya van, 20. életévének betöltéséig családi pótlék jár, a tanulmányok ideje alatt diákigazolvány igényelhető. Felnőttképzési jogviszony keretein belül a képzésben részt vevő személy a 20. életévének betöltéséig családi pótlékra jogosult és diákigazolvány igényelhető.

Új lehetőség a Diákhitel Központ Zrt.-től igényelhető Képzési Hitel. Részletek: https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a1200001.kor 13.A. pontja, valamint https://www.diakhiteldirekt.hu/.

Felhívjuk Figyelmüket, hogy az iskola házirendje a felnőttek oktatásában résztvevőkre egyaránt vonatkozik. Megismerése a beiratkozás feltétele, betartása kötelező.

Tervezett ágazataink és kimenet szakmák

Gépészet Gépgyártástechnológia technikus 1,5 év
Specializált gép és járműgyártás Mechatronikai technikus 1,5 év
Elektronika és elektrotechnika Elektronikai technikus 1,5 év
Elektronika és elektrotechnika Ipari informatikai technikus 1,5 év
Elektronika és elektrotechnika    Új tervezett! Automatikai technikus 1,5 év
Informatika és távközlés Informatikai – rendszer és alkalmazás -üzemeltető technikus 1,5 év
Informatika és távközlés Szoftverfejlesztő  és – tesztelő 1,5 év

 

Iskolánkban a felnőttoktatásért felelős vezető:

Vendég Szabolcs felnőttek oktatásáért felelős igazgatóhelyettes

Email: felnottoktatas@gr-szechenyi.hu

Telefon: 06-70/1986-510

Tanulmányi ügyintézés:

igazgatósági folyosó 2-es iroda

TANULMÁNYI ÜGYINTÉZÉS – FELNŐTTEK OKTATÁSA TANULMÁNYI OSZTÁLY

Átmenetileg Vendég Szabolcs igazgatóhelyettes úr tud segítséget nyújtani a tanulmányi ügyekben a 0670 1986 510-es telefonszámon vagy a lenti email címen.

felnőttek oktatása tanulmányi ügyintéző

Telefon:

Email: felnottoktatas@gr-szechenyi.hu

Szakmakereső az ikk.hu-n

 

Már beiratkozott hallgatóinknak feltöltött tartalmak:

2020/2021-es tanév órarendje és csoportbeosztása

Székesfehérvári Szakképzési Centrum felnőttek oktatása portálja >>>