Sajtómegjelenéseink

Nagyon sok rendezvényen és eseményen vagyunk túl az idei tanévben, melyek színessé tették mindennapjainkat.

  1. augusztusban első alkalommal szerveztük meg a gólyanapot az új 9.-es tanulóknak, melyben a többi évfolyam és tantestületünk is nagy lelkesedéssel vett részt.

Rögtön tanév elején pályáztunk a Köznevelési Portál tesztelésére kiírt pályázaton, melyet iskolánk 9.G osztálya nyert meg.

A Széchenyi diákszínpad a tavalyi sikeres szereplés után Káldorné Varga Ágnes tanárnő vezetésével belevágott az idei versenymű a Csongor és Tünde rájuk osztott jelenetének megalkotásához. Ismét eredményesen szerepeltek és a legeredetibb ötlet díjat kapták.

Az iskolanépszerűsítő törekvéseink részeként Dr. Göde Andrea Tanárnő vezetésével a Fejér Megyei Hírlap SÉTA rovatában számos tanulónk cikke jelent meg. Molnár Áron a 2015-ös évben Aranytoll díjas lett, míg Beszédes Mónika többek között az utolsó Párhuzamos életek cikkével, melyet Dr. Cser –Palkovics András polgármester úrral illetve Spányi Antal megyéspüspök atyával készített.

Iskolánk FUTSAL csapatát villámcsapásként érte  a hír, hogy Magyarországot egyedüliként képviselhetjük a horvátországi VILÁGBAJNOKSÁGON. A részvételhez Székesfehérvár és a Székesfehérvári Szakképzési Centrum is hozzájárult.

A diákönkormányzat a gólyanap után megrendezte a gólyaavatást is, mely a tornateremben mind az 1000 tanuló részvételével került kivitelezésre.

Az Óbudai Egyetem kiírta a Bejczy Antal robotépítő versenyt, melyen iskolánk csapata is indult és végül 3. helyezést ért el KISS ANTAL tanár úr vezetésével. Csapattagok: Sebők Dániel, Koch Dániel, Kovács Mátyás Csongor

A földrajz és az európai úniós ismereteink is bizonyítottak, hiszen a Tarsoly Egyesület által kiírt Országos versenyen a MI EURÓÁNKON Székesfehérvárról egyedüliként jutott 9. G osztályos csapatunk Preszter Imre vezetésével tovább és tovább a fordulókon egészen a döntőig, ahol egyedüli szakközépiskolai csapatként 7. helyezést értek el. Csapattagok: Kovács Zsófia, Nagy Bence, Szabó Krisztián

Magyarok a Marson és a Robor Race versenyen valamint a Országos elektronikai konstrukciós versenyen eredményesen szerepeltek tanulóink Kiss Antal tanár úr felkészítésével

Az AUDI Kreaktivity versenyen eredménydömpingünk volt, hiszen 2. és 4. helyet és a DESING különdíjat is elhoztuk Győrből. KISS ANTAL ÉS CSUVÁR IMRE tanár urak vezetésével. 11.-12. évfolyamos tanulóink részvételével. Csapattagok: Brachman Huba, Kónya Bálint, Molnár Áron, Jakab István

Az idei Évben is kiírtuk a Széchenyi Természet-és Sporttudományi Országos Versenyünket, melyre rekord számú nevezés és pályamunka érkezett. A legjobb 7 csapatot pedig a szeptemberben megrendezésre kerülő döntőben várjuk az ország minden területéről.

A karácsonyra való tekintettel a Diákönkormányzat segítségével és SCHŐNNÉ BAK ÁGNES tanárnő közreműködésével CIPŐSDOBOZ gyűjtést szerveztünk, melyet a FEJÉR MEGYEI SZENT GYÖRGY KÓRHÁZ GYERMEKSEBÉSZETI OSZTÁLYÁN FEKVŐ BETEG GYERMEKENEK VITTÜNK AJÁNDÉKBA.

A teremdíszítő verseny és az azt követő karácsonyi műsor méltó zárása volt a 2015. évnek

Az iskola épülete is elkezdett megújulni a földszinti , II. emeleti folyosók, a rosszabb állapotú termek festése is megtörtén valamint a Demeter Vilmos Sportcsarnok teljes tetőszerkezete megújult.

A tanév során számos egyéb versenyen indultak tanítványaink gépészet területen a SZÉTV versenyen a 12. A és 12. B osztályos tanulóink UTCZÁSNÉ MÉSZÁROS ERZSÉBET TANÁRNŐ felkészítésével magas eredménnyel szerepeltek, míg az OSZTV-n KOVÁTS RÓBERT tanár úr felkészítésével a 14.A és 14. B osztályos technikus tanulóink vettek részt.

Informatika területen a SZÉTV versenyen Országos döntőbe jutott VÉGH ATTILA Janus Márta tanárnő felkészítésével

A matematika-fizika munkaközösség is aktív versenyrészvétellel büszkélkedhet

A ZRÍNYI ILONA MEGYEI MATEMATIKA VERSENYEN VEHOVSZKYNÉ BOKOR ILDIKÓ ÉS SCHŐNNÉ BAK ÁGNES tanárnők felkészítésével 9.-és 10. évfolyamon is I. helyezést értek el diákjaink Tószegi Máté és Tardy Sámuel. Puskás Mariann tanárnő, Theiszné Jáhn Erzsébet tanárnő valamint Nyiratiné Székely Zsuzsanna tanárnő tanítványai is szépen szerepeltek.

A KENGURU matematika versenyen is eredményesen szerepeltünk többek között 2. helyezést ért el Hargita Benjamin és Molnár Áron Puskás Marianna tanárnő és Nyiratiné Székely Zsuzsanna tanárnő felkészítésével.

A Lánczos Kornél fizikaversenyen 5. helyezést ért el Molnár Áron Döbrentei Zsuzsanna és Nyiratiné Székely Zsuzsanna tanárnők felkészítésével

A Hatvani Országos fizikaversenyen döntőjében Csibi Martin Kálmán Sándor tanár úr felkészítésével eredményesen szerepelt.

A Szép Magyar Beszéd megyei versenyen is szép eredményünk születte Darai Zsófia Keczerné Szalay Éva tanárnő felkészítése mellett Kazinczy emlékérmes lett az Országos döntőben.

Az ANGOL NYELV OKTV Országos döntőjébe Pék Marcell III. helyezést ért el. Fejes Norbert tanár úr felkészítésével.

Iskolánk a közéletben is szerepet vállal a LIONS szervezet célul tűzte ki, hogy Székesfehérvár belvárosban egy a vakok és gyengén látók számára készített várostérképet készít támogatások útján. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott iskolánk is, melyet a szobor oldalán elhelyezett nevünk is megörökít.

A város célul tűzte ki, hogy egyetemvárossá válik, ehhez a duális képzés beindítása a közel 130 céges hely biztosításán túl az Óbudai Egyetem és a Kodolányi Főiskola mellett a Corvinus Egyetem Fehérvári Campuszának kialakításán is sokat dolgoztak. Iskolánk minden területen támogatta a képzések népszerűsítését, melynek eredményeként a város 18 középfokú intézményéből a legtöbben közülünk jelentkeztek a fehérvári szakokra. Ezt a város egy díszoklevéllel és 500.000 Ft –al ismerte el.

A Magyar Vöröskereszt minden évben kiírja a DIÁKVÉR versenyt, hogy a 18. életévét betöltő diákok közül melyik iskola segít a legtöbb betegnek véradással. Diákjaink közül 167-en összesen 501 betegnek segítettek ezzel az első helyet jelentő DIÁKVÉR KUPÁT is megnyertük, melyet a tegnapi nap folyamán kaptunk meg.

…folytatjuk a 2016/2017. tanévben is.